Stuur een e-mail

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 

Waarom crowdfunding?

Onze droomwens is om met Tessel en haar broer en zus de dolfijnentherapie van het CDTC te volgen. De kosten van de therapie en de aangepaste accommodatie, die we genoodzaakt zijn te huren, zijn ver buiten ons budget zodat het voor ons onmogelijk is om deze therapie ooit zelf te kunnen bekostigen. Dit is een mogelijkheid om Tessel verder te laten ontwikkelen binnen haar mogelijkheden.

Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is het voor-financieren of financieel ondersteunen van een project door zowel particulieren als bedrijven. Wij willen crowdfunding inzetten om de dolfijnentherapie, de vliegreis en de accommodatie voor het hele gezin te financieren. Onze eerste plan was om crowdfunding via één van de bestaande platforms te organiseren. We zijn gaan kijken welk platform het beste is voor ons doel. We kwamen erachter dat het ons op z’n minst €1500,- gaat kosten om via zo’n platform te gaan crowdfunden. €1500,- die ingehouden wordt van het totaalbedrag van alle donaties! Dit vinden we te ver gaan, maar hoe kunnen we dit zelf gaan opzetten? Een website die dezelfde mogelijkheden biedt als de bestaande platforms en een stuk minder kost?
Zie hier onze eigen crowdfundingsite die we hebben gemaakt met hulp van onze vriendin Kirsten.

Waarom hebben jullie €15.000* nodig?

– De dolfijnentherapie kost €8000,-
– 5 vliegtickets naar Curaçao €5000,-
– 2 weken verblijf in een aangepaste accommodatie €2000,-

*Kosten bij benadering wegens koersschommelingen dollar

Waarom zou ik jullie project steunen?

Onze zorgverzekering vergoedt deze therapie niet. De meeste mensen kunnen deze therapie alleen bekostigen met hulp van fondsen en stichtingen. De meeste stichtingen hebben een lange wachtlijst vandaar dat wij deze crowdfundingwebsite hebben opgezet. Tevens organiseren we als tegenprestatie een benefiet, bestaande uit een diner en/of een feest.

Hoe kan ik doneren?

Klik bovenaan de website op de button doneren en kies welke donatie je wilt doen. Je kan een vrije donatie doen per veelvoud van €10/€50/€100/€500/€1000 of je kan kiezen voor een donatie met tegenprestatie zoals het benefiet diner/feest. Na het kiezen van je donatie kan je de betaling vertrouwd afronden met iDeal. Zo makkelijk is het!

Wil je liever rechtstreeks doneren middels een bankoverschrijving dan is je donatie zeer welkom op NL62TRIO0198108133 t.n.v. T.A. Leurink.

Waar gaat mijn geld naartoe?

Je donatie komt op de rekening te staan van Tessel Leurink. Daar blijft je bijdrage staan tot het eind van de crowdfundingactie is bereikt. Van deze rekening bekostigen we alle bovengenoemde kosten voor de therapie. Ons streven is om in september 2015 het doelbedrag behaald te hebben.

Hoe weet ik of het doelbedrag gehaald wordt en kan ik op de hoogte blijven van de voortgang?

Op de homepage zie je de huidige opbrengst. Deze opbrengst wordt handmatig elke week bijgewerkt aan de hand van de binnengekomen donaties. Daarnaast plaatsen we updates over alle ontwikkelingen op deze website en op de Takaay Facebook pagina.

Krijg ik een bewijs van donatie?

Ja, je krijgt een e-mail met een bevestiging van je donatie.

Kan ik anoniem blijven?

Uiteraard is transparantie het idee achter crowdfunding. Daarom worden alle donateurs vermeld op de homepage met voornaam en bedrag. Maar we kunnen ons voorstellen dat je graag anoniem wilt blijven, dit kan je dan aangeven bij het afrekenen van de donatie.