Stuur een e-mail

Reisverslag -therapieweek 2

Reisverslag -therapieweek 2
27 april 2016 Geert & Marleen

Dag 6

Tessel pikte de therapie na het weekend heel vlot op. Ze liep heel kordaat met Ricarda mee. Het was wel weer even wennen om het water in te gaan maar zodra Chabelita eraan kwam zwemmen werd Tessel rustig.

 

Dag 7

Ze werken nog steeds aan haar mondmotoriek. Tessel kan nu zelfs kleine stukjes appel eten. Verder hebben ze geoefend met het sorteren van kleuren. Tessel moest 5 gele en rode blokken bij de juiste kleur leggen. En dit deed ze helemaal goed!

Ricarda wil dat Tessel weer wat kruipbewegingen gaat maken omdat Tessel dit als baby niet veel heeft gedaan. Het kruipen schijnt goed te zijn om lichaamsbewuster te worden. Maar Tessel weigert dit, ze vindt het niet fijn.

Op het dock hebben ze Tessel in een zware mat gedraaid. Dit wordt gedaan om haar een veilig gevoel te geven. Op deze manier komen er weinig prikkels binnen en is het de bedoeling dat ze met haar aandacht bij haar lijf blijft.

Dag 8

Helaas heeft Tessel dinsdagmiddag een ongelukje gehad. Door haar slappe spierspanning en vertraagde opvang reflex, is ze heel hard met haar kin op een kast gevallen. De wond was zo groot dat we naar de huisarts moesten om deze te laten lijmen. Dat was weer een hele beleving. Met het hele gezin hals over kop naar de huisarts op Curacao. Het CDTC heeft contact met een arts en daarom konden we snel terecht. Door het lijmen van de wond mocht Tessel de volgende dag niet in het water. Gelukkig hebben ze de therapie kunnen aanpassen zodat Tessel toch verder kon werken. De binnentherapie is wat langer gemaakt en Tessel heeft vanaf het dock met Chabelita mogen spelen. Deze ongelukjes laten ons keer op keer zien dat, ondanks de vooruitgang die ze boekt, geen situatie veilig voor haar is.  We moeten haar continu in de gaten houden.

vanaf het dock kon Tessel toch met Chabelita spelen en oefeningen doen

Tessel roept altijd als ze naar zichzelf in de spiegel kijkt “Sita”
Ricarda heeft getest of Tessel wel begrijpt dat ze naar haar eigen spiegelbeeld kijkt. Ze hebben dikke klodders crème op het gezicht van Tessel gesmeerd en haar toen in de spiegel laten kijken. Tessel probeerde dit bij het meisje in de spiegel weg te vegen. Ze had niet door dat de crème op haar eigen gezicht zat. Dus wanneer Tessel in de spiegel kijkt denkt ze dat daar een ander meisje, met de naam Sita, is.
Dit geeft ook weer aan hoe moeilijk het voor haar is om lichaamsbewust te worden. Het is goed dat we zo hard werken aan dit punt.

 

spelen met de ring is een favoriet van Tessel

Wat springt Chabelita hoog!

Dag 9

Dankzij de speciale waterplijsters die de dokter had besteld kon Tessel toch nog 2 dagen met Chabelita zwemmen. Niet in het water mogen om af te koelen is op Curacao erg lastig. Het is ‘s middags zo warm dat je echt verkoeling moet zoeken. Gelukkig kan ze zo toch weer het water in.

De therapie ging vandaag erg goed. Tessel komt echt in een ritme, ze heeft aardig door wat er van haar verwacht wordt. Het mooiste wat we nu merken is dat ze echt geconcentreerd aan het werk is. Zelfs als wij kijken blijft ze toch aardig goed met haar aandacht bij Chabelita. Ook is het bijzonder om te zien dat ze Chabelita op een rustige zachte manier aan kan raken. Dit is een hele grote stap voor Tessel.

met de waterplijster mocht ze gelukkig weer zwemmen

Dag 10

De laatste therapiedag. Wat raar om nu weer afscheid te moeten nemen van ons team: Ricarda (therapeut) Babette (logopedist/CDTC-stagiaire) Yvette/Amber (dolfijnentrainer Chabelita). Wat een gedreven en lieve mensen. Je werkt 2 weken zo intensief met elkaar. Wij zijn heel erg tevreden over de afgelopen 2 weken en merken nu ook echt een verschil op het gebied van spraak. Ze kletst zoveel meer en probeert veel woorden na te zeggen. Je moet wel een kenner zijn om haar te verstaan maar het gaat erom dat ze dmv taal laat blijken dat ze iets wil vertellen/vragen. Tessel zal altijd ons speciale zorgenkind blijven maar we denken dat we haar op deze manier iets op weg hebben kunnen helpen in haar ontwikkeling. We zijn heel erg trots op haar!
Nora en Titus hebben ook mooie tijd gehad. Ze hebben van alles over dolfijnen, haaien en zeeleeuwen geleerd tijdens het broertjes/zusjes programma. En gezellig gespeeld met hun nieuwe vriendjes.

 

 

Ons super team!

Wij zijn de trotse ouders van Nora, Titus en Tessel. Tessel heeft het 22q13 deletie syndroom. Ons doel is om met Tessel, en de rest van ons gezin, deel te nemen aan de dolfijnentherapie. Daarvoor is deze crowdfundingsite in het leven geroepen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*