Stuur een e-mail

Reisverslag – De therapie

Reisverslag – De therapie
29 april 2016 Geert & Marleen

De Therapie

Tessel is ingedeeld in de eerste therapiegroep. Deze begint iedere ochtend om 08:00. Dit klinkt vroeg, maar aangezien we ‘s ochtends om 05:00 wakker zijn is dit prima te doen. Om 07:00 moeten we in de auto zitten. Op de weg van ons huis naar het CDTC staat elke morgen een file. Op andere momenten duurt dit ritje 15 minuten maar ’s ochtends is dit drie kwartier. Het is een hele vrolijke file, iedereen laat elkaar voor en toetert en zwaait naar elkaar.
De eerste dag moesten we een half uur eerder aanwezig zijn voor het intakegesprek met de toegewezen therapeut. Tessel’s therapeut is Ricarda en ze wordt geassisteerd door logopediste Babette (stagiaire CDTC). De dolfijn die deze 2 weken met Tessel gaat werken heet Chabelita. Tijdens de intake worden onze kinderen opgevangen door de stagiaire zodat wij rustig kunnen vertellen over Tessel. We vertellen hoe Tessel functioneert in ons gezin en de problemen waar wij tegen aanlopen. Ricarda heeft alle verslagen van de therapeuten uit Nederland al voortijdig doorgelezen en heeft al snel een goed beeld van Tessel. Na de intake gaan Ricarda, Babette en Tessel naar binnen om aan de eerste therapiedag te beginnen.

Een therapiesessie ziet er (ongeveer) als volgt uit:

*08:00 binnen therapie bestaande uit: fysiotherapie, logopedie, sensorische
integratie therapie
*08:30 omkleden en naar het water lopen, zwemmen met de dolfijn
*09:00 oefeningen op het dock
*09:20 zwemmen met de dolfijn
*09:40 douchen, aankleden
*10:00 evaluatie door de therapeut met ouders

Bij de binnentherapie mogen wij niet aanwezig zijn maar tijdens de watertijd kunnen wij vanaf een afstand de therapie volgen. Tijdens het zwemmen met de dolfijn mag Tessel, door middel van pictogrammen, bepalen waar Chabelita mee gaat spelen. Zo krijgt Tessel zelfvertrouwen, doordat zij iets kiest dat ook wordt uitgevoerd. Het andere wonderlijke effect van het zwemmen met de dolfijn is dat Tessel zoveel rustiger en geconcentreerd wordt. Zo fungeert Chabelita zowel als booster als rustgever.
Het aan- en uitkleden zijn ook handelingen die als oefeningen worden gezien. Tessel wordt hierin uitgedaagd om zelf mee te werken.

Tessel en Ricarda

Broertjes en zusjes programma

Nora en Titus doen mee aan het broertjes en zusjes programma. Ze worden elke morgen om 08:30 opgehaald door Jona, zij begeleidt deze groep. De eerste dag is het best een beetje spannend om in een groep te zitten met onbekende kinderen uit verschillende landen. Maar Jona stelt ze op hun gemak en maakt er telkens een gezellige ochtend van. Ze doen allerlei spannende dingen in en om het Sea Aquarium. Het CDTC is een afgezet stuk binnen het Sea Aquarium, dus kunnen wij ten alle tijden de dieren daar bekijken. Per dag behandelen ze een thema. Zo hebben ze een dag alles over haaien geleerd en mochten ze een meelopen met de dolfijntrainer. Maar op andere dagen wordt er lekker geknutseld of gaan ze zwemmen/snorkelen in zee. Een ontspannen en informatief programma. Al snel zijn ze vrienden geworden met de andere kinderen en zelfs buiten de therapie hebben we samen dingen ondernomen.

Jona (en stagiare) met haar kinderclub

Leuke nieuwe vriendjes

Wij zijn de trotse ouders van Nora, Titus en Tessel. Tessel heeft het 22q13 deletie syndroom. Ons doel is om met Tessel, en de rest van ons gezin, deel te nemen aan de dolfijnentherapie. Daarvoor is deze crowdfundingsite in het leven geroepen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*